Suport la Asconet

Curs de instruire pentru configurare cont de e-mail în Mozilla Thunderbird

Deschideţi Mozilla Thunderbird. Apare fereastra Account Wizzard (dacă nu aţi mai folosit programul), dacă l-ati mai folosit, din bara de meniuri alegeţi File / New / Account.... Selectaţi opţiunea E-mail account şi faceţi click pe butonul Next.

nou

La apariţia următoarei ferestre, introduceţi-vă numele în căsuţe Your Name şi adresa dumneavoastră completă de e-mail de la Asconet în căsuţa E-mail Address. Faceţi apoi click pe butonul Next.

network

În fereastra nou apărută selectaţi opţiunea POP. Dacă contul dumneavoastră de e-mail este de forma “nume”@asconet.ro introduceţi mail.asconet.ro în casuţele Incoming Server şi Outgoing Server, dacă este de forma “nume”@online.asconet.ro introduceţi mail.online.asconet.ro în casuţele respective, iar dacă este de forma “nume”@“domeniupropriu” introduceţi mail.“domeniupropriu” în casuţele respective, în fereastra nouă care se deschide. Faceti apoi click pe butonul Next.

alt

În aceastră fereastră completaţi la Incoming User Name adresa dumneavoastră completă de e-mail de la Asconet. Faceti apoi click pe butonul Next.

ip

Introduceţi la Account Name adresa dumneavoastră completă de e-mail de la Asconet. Faceţi apoi click pe butonul Next.

nume

Aici vă sunt prezentate pentru verificare datele introduse de dumneavoastră până în acest moment. Pentru a vă verifica contul dumneavoastră de e-mail de la Asconet bifaţi opţiunea Download messages now (acest lucru poate dura câteva minute, în funcţie de numărul de e-mailuri prezente în cont şi de mărimea acestora). Faceţi click pe butonul Finish.

final

La conectarea la serverele de e-mail Asconet vă este ceruta parola contului de e-mail, care trebuie completată în dialogul de mai jos. Dacă doriţi ca aceasta să fie memorată de Mozilla Thunderbird bifaţi opţiunea Use Password Manager to remember this password. După ce aţi terminat de introdus datele necesare click pe butonul OK.

final

Pentru a putea verifica contul de e-mail, alegeţi din bara de meniuri File / Get New Messages for / Get All New Messages sau apăsaţi butonul Get Mail.